Mobitext logo

Poštovani korisnici, molimo Vas da pažljivo pročitate informaciju u nastavku:

Mobitext je projekat čiji je pravni nosilac IT Servis iz Beograda - Srbija, i svako pojavljivanje reči Mobitext u daljem tekstu se poistovećuje sa IT Servisom.

Mobitext će smatrati da je svako lice koje se registrovalo na sajtu mobitext.com upoznato sa osnovnim identifikacionim podacima o projektu Mobitext. 

Prilikom prvog pokretanja Mobitext-ovih servisa svako lice (u daljem tekstu: Korisnik) mora da se registruje i pri tom svojevoljno unese u Mobitext-ovu bazu podataka odredjene personalne podatke kao i da potvrdi da je upoznato i saglasano sa Pravilima i uslovima za korišćenje Mobitext-ovih servisa. Korisnik je prihvatanjem Pravila i uslova dobrovoljno dao pristanak za obradu svojih podataka od strane Mobitext-a što će i predstavljati pravni osnov za dalju obradu.  

Mobitext će u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti da obradjuje vaše podatke isključivo u svrhe za koje su vaši podaci prikupljeni, osim u slučaju vodjenja krivičnog postupka ili zaštite bezbednosti države, na način predvidjen zakonom. Svrha obrade je omogućavanje dostupnosti Mobitext-ovih servisa korisnicima kao i njihovo legalno i kontrolisano korišćenje.

Svaki Korisnik ima pravo da bude obavešten o prikupljenim podacima o svojoj ličnosti, kao i pravo na sudsku zaštitu u slučaju njihove zloupotrebe. Mobitext će svakom Korisniku omogućiti uvid u prikupljene podatke o svojoj ličnosti u skladu sa zakonom.

Korisnik ima mogućnost da trajno obriše svoje podatke iz Mobitext-ove baze podataka direktno na sajtu iz svog korisničkog panela ili slanjem pisanog zahteva za brisanje svojih podataka na adresu koja je objavljena na web stranici Kontakt. Ukoliko Korisnik ne obriše ili ne pošalje zahtev za brisanje podataka Mobitext će čuvati podatke o Korisniku najduže 5 godina od dana kada je poslednji put korišćen bilo koji Mobitext-ov servis od strane istog korisnika.